Podzimní veletrh FOR KIDS přilákal téměř 27 tisíc návštěvníků!


Veletrh FOR KIDS předčil všechna očekávání a dorazilo téměř 27 tisíc návštěvníků!

 

Veletrh hraček, her a potřeb pro děti FOR KIDS byl letos výjimečný nejen svým nabízeným sortimentem, ale také širokou nabídkou zážitků pro děti i jejich rodiče, zaměřením na rozvoj a vzdělávání nejmenších a velkou porcí zábavy. Uskutečnil se ve dnech 4. až 6. října na výstavišti PVA EXPO PRAHA.

 

 

 

Veletrh FOR KIDS tradičně nabídl nejnovější kolekce hraček, her a potřeb pro děti i nastávající maminky od renomovaných tuzemských i zahraničních firem. Nechyběla inspirace na vánoční dárky pro celou rodinu ani produkty pro milovníky stolních her všech věkových kategorií a náročností.

Ročník 2024 byl výjimečný svou pestrostí, a to nejen skladbou zúčastněných značek, ale i interaktivními expozicemi, zajímavými hosty a programem.

Opět jste se mohli potkat s oblíbeným duem Dva tátové, kterým aktuálně vychází nová pohádková knížka. Po dlouhé pauze k nám  zavítala společnost Piatnik, kde jste si mohli vyzkoušet nové stolní hry, Playmobil s novými stavebnicemi nebo Sluban, kde se děti i dospělí zabavili při skládání kostiček, které jsou kompatkibilní se značkou Lego.

V sobotu 5.října přijela na celý den a podpořila dobrou věc do Letňan televizní moderátorka Kristina Kloubková, která se stala dobrovolnou pomocnicí na stánku charitativního projektu Klokart. Představila návštěvníkům novou kolekci značky.

 

Z oblasti kočárků a autosedaček si novinky připravila společnost Thule, která představila nové autosedačky. Další novinky si pro návštěvníky připravili Fun Baby, Vanda Store, Obchůdek Matýsek, Baby Store a další.

Soutěže i tipy na dárky byly v plném proudu

Kromě zajímavých produktů, novinek ze světa hraček a potřeb pro děti i nastávající maminky byl v PVA EXPO PRAHA připraven atraktivní doprovodný program. Proběhl druhý ročník soutěže výtvarníků, designérů a návrhářů značek s názvem DESIGN SPRÁVNÉ HRAČKY. Pro české firmy, které se věnují výrobě nebo prodeji hraček, byla uspořádána událost JARMARK HRAČEK.

Během veletrhu bylo také možné prohlédnout si exponáty nominované v soutěži SPRÁVNÁ HRAČKA pořádané Sdružením pro hračku a hru ve spolupráci s Vyšší odbornou školou uměleckoprůmyslovou a Střední uměleckoprůmyslovou školou Praha 3.

Hry i vědecká show

Novinkou na veletrhu byla herní zóna firmy TEPfaktor, kde bylo možné vyzkoušet na čas zručnost, předvídatelnost  i rychlost plnění úkolů.

Již potřetí k nám zavítala na veletrh se svou unikátní vědeckou show iQLANDIA, která představila program plný bláznivých pokusů z fyziky a chemie a přivezla do Prahy obří nafukovací model Země s fotorealistickým povrchem planety.

Děti plné energie si užily překážkovou dráhu, kterou vytvořila v Letňanech nadace Karla Janečka Science 21. Nechyběla ani autogramiída s Kazmou u stánku Mathesso, kde jste si celý veletrh mohli prohlédnout Hamr 1. 

V PVA EXPO PRAHA byl také prostor pro zábavu. Herničku z velkých cihliček vybudovala firma Jarabák a společnost Uneeqly připravila soutěže o spoustu věcných cen, například o vstupenky do Oskarhausenu nebo o 3 poukazy do zámku Berchtold v hodnotě 3 000,-. Nechyběla ani hernička společnosti Baavi či obrovská herní zóna SOKOL, kde se vyřádili malí i velcí.

Rodiče se mohli poradit s odborníky, jak vybrat správné hračky svým dětem na míru nebo jak kombinovat stravu tak, aby nejen nejmenší členové rodiny konzumovali chutně a zároveň zdravě.

Souběžně s veletrhem FOR KIDS se konal také kosmetický veletrh FOR BEAUTY a festival interaktivní zábavy a videoher FOR GAMES a FOR INTERIOR.

Již nyní se těšíme na nadcházející jarní veletrh FOR KIDS 2024, který se bude konat v termínu 11.-13. dubna 2025.

 

Podrobnosti o veletrhu najdete na www.forkids.cz.