Exponáty přihlášené do soutěže GRAND PRIX


Soutěž „GRAND PRIX“
FOR KIDS podzim 2024

 

 

 

PŘEHLED EXPONÁTŮ

 

Číslo exponátu:      1

Vystavovatel: Albi Česká republika a.s.    2A03

AlbiLAB - variabilní vědecká sta(veb)nice

 

    

Popis exponátu:

Inovativní vědecká stavebnice s magnetickými kostkami a programovatelnou elektronikou umožňuje experimenty s rostlinami i 3D tiskem. Cena 4999 Kč.

https://eshop.albi.cz/albilab-variabilni-vedecka-stavebnice/

                            

Charakteristika:

Elektronická sestava je super zábavná, intuitivní (snadno pochopitelná) a modulární. Sta(veb)nici můžete neustále měnit a rozšiřovat. Nechcete pěstovat rostliny? Přetvořte si vědeckou sta(veb)nici na fyzikální nebo chemickou laboratoř.

 

Stávající uplatnění na trhu:

V prodeji od 10.9.2024.

 

 

 

Číslo exponátu:      2

Vystavovatel: Petit Lulu s.r.o.    2C06

WAMU Dětská softshellová bunda - GAME ON, velikosti 86-92 až 152-158

         

Popis exponátu:

Jedinečný vzor s herním motivem upoutá na první pohled, vhodná do města, do přírody, i na sport. Ušitá v ČR z recyklovaného celoročně využitelného softshellu s fleecem z vnitřní strany. Špičkové funkční vlastnosti, vodní sloupec 10000 mm a nadstandardní hodnoty prodyšnosti 18000 g/m/24h, eliminující nadměrné pocení. Certifikované materiály.

 

Charakteristika:

Softshellové oblečení a doplňky značky WAMU vyrábíme pouze z certifikovaných udržitelných materiálů. Snažíme se odlišit především použitím aplikace unikátního designu oblečení na každý střižený dílec zvlášť, i pro různý materiál, což umožňuje vysokou flexibilitu výroby, minimalizaci odpadu a dodacích termínů, a to při zachování ruční výroby v Jablonci nad Nisou.

 

Stávající uplatnění na trhu:

Na trhu je zavedeno 12 dětských velikostí sladěného designu shoftshellové bundy a kalhot, flísové mikiny, funkčního termoprádla a doplňků.

 

 

 

Číslo exponátu:      3

Vystavovatel: Petit Lulu s.r.o.   2C06

WAMU Softshellová dětská kombinéza - SOVA, velikosti 68-74 až 92-98

       

Popis exponátu:

Kombinéza pro malé děti, se zesílenými zadními a kolenovými partiemi, ušitá v ČR z recyklovaného celoročně využitelného softshellu s fleecem z vnitřní strany. Špičkové funkční vlastnosti, vodní sloupec 10000 mm a nadstandardní hodnoty prodyšnosti 18000 g/m/24h, eliminující nadměrné pocení a následné prochladnutí. Certifikované materiály.

Charakteristika:

Softshellové oblečení a doplňky značky WAMU vyrábíme pouze z certifikovaných udržitelných materiálů. Snažíme se odlišit především použitím aplikace unikátního designu oblečení na každý střižený dílec zvlášť, i pro různý materiál, což umožňuje vysokou flexibilitu výroby, minimalizaci odpadu a dodacích termínů, a to při zachování ruční výroby v Jablonci nad Nisou.

 

Stávající uplatnění na trhu:

Jsou zavedeny 3 velikosti kombinéz, v designu sladěném s 12 navazujícími velikostmi až 15 vzorů shoftshellové bundy a kalhot, flísové mikiny, funkčního termoprádla a doplňků.

 

 

 

 

Číslo exponátu:      4

Vystavovatel: Elinex Electric  s. r. o. - Toys Fantasy s.r.o. (SLUBAN)  2C04

ELFIKI BIO PLAST - Motorická vkládačka - Chytrá kostka 24ks

Popis exponátu:

Vkládačka Chytrá kostka je druh zábavy, která může vaše dítě současně rozvíjet a bavit. Kostka se skládá ze 6 stěn s různě tvarovanými otvory a 18 barevných dílků různých geometrických tvarů. Aby dítě kostku složilo, musí spojit její stěny, které tvoří 6 barevných dílů. V každé stěně kostky jsou navíc 3 tvarované otvory, do kterých je potřeba vložit vhodný vkládací díl a zatlačit jej dovnitř kostky. Při výběru správných vkládacích dílků se dítě učí tvary a barvy, porovnává a analyzuje, rozvíjí paměť a logické myšlení, odhad, obratnost, jemnou motoriku a koordinaci. Ze stěn kostky lze postavit i jiné tvary. Stavění rozvíjí kreativní potenciál dítěte. Světlé barvy pomohou vašemu dítěti rozvíjet vizuální dovednosti. Hladké a vypouklé vkládací dílky jsou navržené pro snadné uchopení malými ručičkami. Vyrobeno z bioplastu z cukrové třtiny. Cena: 288Kč s DPH.

Charakteristika:

ELFIKI Bio plastové hračky je řada ekologických hraček vyrobených z bio plastu Braskem s označením “I´m Green“. Jedná se o vysoce hustý bio polyetylen, který se vyrábí z cukrové třtiny. Tento plast je vyroben z 94% z cukrové třtiny a 6% dalších ekologických sloučenin. Základem bio plastu je tzv. „zelený“ (obnovitelný) PE, který se na rozdíl od běžného polyethylenu nevyrábí z ropy, ale z obnovitelných zdrojů, jako je cukrová třtina. Pěstování cukrové třtiny absorbuje během svého růstu CO2 a působí jako čistič vzduchu. Sklizená cukrová třtina se zpracovává v mlýnech, kde se z ní získává surovina, která se dále fermentuje a přeměňuje na etanol pro výrobu obnovitelné energie. Obnovitelný ethylen získaný z ethanolu se používá k výrobě bio-polyethylenu, což je druh bio plastu. Výroba bio-polyethylenu z cukrové třtiny vyžaduje méně energie a produkuje méně emisí než výroba běžného polyetylenu z ropy. ELFIKI z tohoto bio plastu z cukrové třtiny vyrábí hračky, které lze po použití plně recyklovat a podrobit recyklačním procesům, aby se z nich staly nové plastové výrobky. Bio plast je odolný proti vodě, hmyzu a plísním. Vydrží hrubé zacházení a je odolný i vůči mechanickému poškození, povětrnostním vlivům, UV záření a zachovává si barvu i na přímém slunci. Produkty vyrobené z tohoto materiálu vydrží venku i v náročných podmínkách. Neobsahuje žádné škodlivé látky, je bezpečný pro děti i pro životní prostředí. Bioplasty jsou rozložitelné materiály pocházející z obnovitelných zdrojů. Pomáhají tak snižovat problém s plastovým odpadem, který dusí planetu a znečišťuje životní prostředí.

 

 

 

Číslo exponátu:      5

Vystavovatel: Elinex Electric s. r. o. - Toys Fantasy s.r.o. (SLUBAN)  2C04

ELFIKI EKO NATURAL - Motorická vkládačka - Magický dům

Popis exponátu:

Vkládačka Magický domeček má pastelovou barvu s kresbou dřeva. Sada obsahuje dílky různých barev a tvarů. Přiřazováním dílků k odpovídajícímu otvoru v domečku dítě trénuje jemnou motoriku a pomáhá poznávat tvary a barvy. Hračka podporuje rozvoj prostorového myšlení, koordinace pohybů, inteligence a pozornosti. Domeček má oddělovací podlahu i střechu a lze ho využít ke hře s malými zvířátky, autíčky a panenkami. Sada obsahuje domeček a 10 vkládacích dílků. Vyrobeno z bioplastu z cukrové třtiny obohaceného o dřevěné vlákno. Cena: 328Kč s DPH.

Charakteristika:

ELFIKI Eko natural jsou vyrobeny z 93% z bio plastu Braskem s označením “I´m Green“ obohaceny o 7% WPC EcoPure L40 bio-komposit (40% dřevěné vlákno a biosložka). Základem bio plastu je tzv. „zelený“ (obnovitelný) PE, který se na rozdíl od běžného polyethylenu nevyrábí z ropy, ale z obnovitelných zdrojů, jako je cukrová třtina. Pěstování cukrové třtiny absorbuje během svého růstu CO2 a působí jako čistič vzduchu. Sklizená cukrová třtina se zpracovává v mlýnech, kde se z ní získává surovina, která se dále fermentuje a přeměňuje na etanol pro výrobu obnovitelné energie. Obnovitelný ethylen získaný z ethanolu se používá k výrobě bio-polyethylenu, což je druh bio plastu. Výroba bio-polyethylenu z cukrové třtiny vyžaduje méně energie a produkuje méně emisí než výroba běžného polyetylenu z ropy. ELFIKI z tohoto bio plastu z cukrové třtiny vyrábí hračky, které lze po použití plně recyklovat a podrobit recyklačním procesům, aby se z nich staly nové plastové výrobky. Bio plast je odolný proti vodě, hmyzu a plísním. Vydrží hrubé zacházení a je odolný i vůči mechanickému poškození, povětrnostním vlivům, UV záření a zachovává si barvu i na přímém slunci. Produkty vyrobené z tohoto materiálu vydrží venku i v náročných podmínkách. Neobsahuje žádné škodlivé látky, je bezpečný pro děti i pro životní prostředí. Bioplasty jsou rozložitelné materiály pocházející z obnovitelných zdrojů. Pomáhají tak snižovat problém s plastovým odpadem, který dusí planetu a znečišťuje životní prostředí.

 

 

 

Číslo exponátu:      6

Vystavovatel: Thule s.r.o.   5A13

Autosedačka pro novorozence – THULE MAPLE

 

    

Popis exponátu:

Bezpečnost a pohodlí vašeho dítěte jako priorita. Nic nepřekoná bezpečnost a pohodlí vašeho miminka – zvláště při jízdách autem. Thule Maple je pečlivě navržena tak, aby poskytovala vynikající bezpečnostní funkce, hladce integrované pro ochranu vašeho nejcennějšího nákladu. Vybaveno naší technologií Thule Impact Protection System, která obklopí vaše dítě bezpečnou ochrannou vrstvou, chrání ho ze všech stran a zajišťuje, že každá jízda autem je tak bezpečná, jak jen může být. Thule Maple vám umožní soustředit se na cestu při vědomí toho, že vaše dítě je obklopené nejvyšší dostupnou úrovní bezpečnosti.

 

https://www.thule.com/cs-cz/car-seats/infant-car-seats/thule-maple-infant-seat-_-14000004?fitassistant=make%3AVOLVO%7CVolvo%2Cmodel%3AXC90+5-dr+SUV%7CXC90%25205-dr%2520SUV%2Cyear%3A2015-%7C2015-

Charakteristika:

  • pohodlí ve dvou polohách – ergonomická poloha v leže při použití na kočárku
  • špičková bezpečnostní opatření - 3bodové popruhy a Thule Impact Protection System
  • systém Thule SenseAffirm - digitální displej s přesnými pokyny nastavení,
  • vždy připravena na cesty - z domova do kočárku nebo do auta, až do vašeho cíle
  • ochrana pře UV zářením s faktorem UPF50
  • samostatné příslušenství Thule Alfi, adaptér na kočárek, pláštěnka, kryt nohou

 

Stávající uplatnění na trhu:

MOC: 6990 Kč. Dostupnost: listopad/prosinec 2024.

 

 

 

Číslo exponátu:      7

Vystavovatel: Thule s.r.o.  5A13

Kočárek Thule Urban Glide 4 wheel

    

Popis exponátu:

Kočárek Thule Urban Glide se 4 koly je městský kočárek do každého terénu, který je ideální pro novorozence a batolata. Jako dokonalý městský kočárek standardní velikosti v sobě dokonale spojuje pohodlí, funkčnost, velkorysý úložný prostor a skvělé jízdní vlastnosti na jakémkoli povrchu. Je navržen pro každodenní použití a umožňuje bezkonkurenční ovladatelnost. Hladce projede úzkými zatáčkami i přeplněnými prostory, ať už se procházíte ulicemi města, nebo zdoláváte nerovný terén.

 

https://www.thule.com/cs-cz/strollers/jogging-strollers/thule-urban-glide-4-wheel-_-10101977

 

Charakteristika:

  • Lehkost a snadná manipulace
  • Celodenní pohodlí
  • Snadné skládání
  • Snadné zabrzdění
  • Prostorný úložný prostor
  • Ochrana před nepřízní počasí
  • Snadný pohyb na jakémkoli povrchu
  • Bezpečný a pohodlný
  • Samostané příslušenství korbička, madlo, pláštěnka ochranná síť, adaptér na auto sedačku

 

Stávající uplatnění na trhu:

MOC: 21 590 Kč. Dostupnost: nyní.

 

 

 

Číslo exponátu:      8

Vystavovatel: EFKO-karton, s.r.o.   5A14

Tajemství Býčí skály - desková rodinná hra

   

Popis exponátu:

Originální společenská rodinná hra, ve které se hráči stanou jedním z prvních badatelů, který pronikne do tajuplného podzemí Moravského krasu. Badatelé objevují reálné artefakty, které byly v minulosti v tomto jeskynním systému nalezeny. Zábavnou formou se tak děti i dospělí seznamují s historií. Ideální pro všechny dobrodruhy 6-99 let. 282x60x282cm. Materiál: karetní papír, kašírovaná lepenka, kamínky, dřevěné figurky, dřevěná kostka

 

Charakteristika:

Tato lehce strategická hra je určena pro 2-4 hráče, kteří se zhostí rolí badatelů zkoumajících jeskyni. Každý hráč ve svém kole rozvíjí jeskyni přiložením hracího pole (hexu), pohybuje se po jeskyni nebo ji zkoumá pomocí své dřevěné figurky badatele a hraje získané karty objevů. Cílem hry je prozkoumat co největší část jeskyně, objevit v ní cenné nálezy a získat tak nejvíce výherních kamenů. Vytvořeno ve spolupráci s Muzeem Blanenska. Hru navrhli Jakub a Daniela Pernesovi ve spolupráci s vývojovým oddělením firmy EFKO. Vyrobeno v ČR.

 

Stávající uplatnění na trhu:

MOC: 499 Kč. Dodací lhůta 2 dny. Sériová výroba.

 

 

 

Číslo exponátu:      9

Vystavovatel: EFKO-karton, s.r.o.   5A14

ECO ROTO – ekologická stavebnice

Popis exponátu:

4 druhy stavebnic – Kouzelný mlýn, Bláznivá ZOO, Tajemný hrad, Veselá farma. Stavebnice pro děti od 4 let. Díly z pevné recyklovatelné lepenky s certifikací FSC a šroubky/matičky z recyklovaného plastu. Eco-friendly balení. Ideální pro rozvoj jemné motoriky. ECO Roto je vyrobeno v ČR a nezatěžuje tak planetu nadbytečnou dopravou. 287x65x213cm.

https://eshop.efko.cz/eco-roto-kouzelny-mlyn-ekologicka-stavebnice-637p

 

Charakteristika:

Stavebnici jsme navrhli společně s designérkou Lucií Čmilanskou. Díky skvěle vyřešenému systému si děti mohou snadno sestavit jednotlivé domečky, zvířátka, stromečky či pohádkové postavy. Hra je určena dětem od 4 let. Předškoláci si tak hravou formou procvičí prostorové vnímání a jemnou motoriku. A to zejména díky speciálně navrženým šroubům/matičkám, které mají speciální stoupání uzpůsobené malým ručičkám. Rodiče si mohou s dětmi povídat o jednotlivých zvířátkách, vysvětlit jim, kde žijí, jakou mají barvu, jakou jí potravu a podobně. S pohádkovými postavičkami si lze například zahrát pohádku.

 

Stávající uplatnění na trhu:

MOC: 359 Kč. Dodací lhůta 2 dny. Sériová výroba.

 

 

 

Číslo exponátu:      10

Vystavovatel: Lignamag NC s.r.o.    2A10

inöuqa - největší magnetická stavebnice

     

Popis exponátu:

INÖUQA magnetické stavebnice jsou inovativní novinkou roku 2024, která umožňuje dětem vytvářet vlastní svět z velkých pěnových dílků. Stavebnice obsahuje tři geometrické tvary: rovnostranný trojúhelník, čtverec a lichoběžník. Díky těmto geometrickým tvarům mohou děti stavět různé konstrukce, které drží pohromadě pomocí otočných magnetů skrytých pod plastovými krytkami na hranách dílků. Krytky jsou barevně odlišeny pro lepší rozlišení magnetických ploch. Pěnové dílky jsou vyrobeny z modré metalické pěnové hmoty s bílými plastovými krytkami.

Naše webové stránky: https://www.inouqa.cz/ a e-shop: https://www.lignamag.cz/inouqa

                                             

Charakteristika:

Tato modulární stavebnice v životní velikosti je navržena tak, aby stimulovala dětskou představivost, motoriku a samostatnost. Ultralehké a bezpečné prvky lze sestavovat donekonečna, což je jednoduché a intuitivní. Děti mohou stavět kolem sebe a vytvářet funkční stavby pro hru uvnitř objektů. Na základě zkušeností s magnetickými stavebnicemi Magformers víme, že tento typ hry děti zaujme a odvede je od obrazovek, čímž zvýší jejich povědomí o geometrii, 3D prostoru, kreativitě a realitě.
Cílem je přivést na český trh inovativní hračku, která podpoří dětskou fantazii a zachová bezstarostného ducha těch nejmenších. Stavebnice INÖUQA dětem dává touhu být zvědaví, vymýšlet, sdílet a především zůstat dětmi. Stavebnice je určena dětem od 3 let.

Dnes už máme stavebnici připravenou na skladě a na veletrhu ji prvně představíme českým zákazníkům. Stavebnice splňuje veškeré požadavky moderní hračky, udržitelné výroby a splňuje přísné normy pro hračky. Zde jsou závazky výrobce a stejně tak i nás v roli distributora https://www.inouqa.cz/z%C3%A1vazky-v%C3%BDrobce

 

Stávající uplatnění na trhu:

Stavebnice skladem, doba dodání je druhý den po objednání. Novinka bude i v herničce Sdružení správné hračky.

 

 

 

Číslo exponátu:      11

Vystavovatel: Roman Hampejs – Obchod U Motýla – Šikovné hračky     2B20

Qbi 115 Busy Wheel Loader Build And Play

    

 

Popis exponátu:

Qbi 115 je kreativní magnetická stavebnice, kompatibilní se všemi ostatními sadami Qbi. Toto balení, vhodné pro děti od 3 let, obsahuje 20 magnetických kostek, které se při stavbě od sebe neodpuzují,
1 nakladač s pohonem na setrvačník (autíčko, které ke své jízdě využívá drážku v kostkách) a 1 sešit
s výzvami (návodem či předlohou k tomu, aby hráče čekala kromě zapojení vlastní fantazie i nějaká výzva/úkol). Velikost poutavě zpracovaného kartonového balení je cca 32,3 x 16 x 6,6 cm. Úměrná
(k použitým materiálům)

 

https://www.obchodumotyla.cz/qbi , https://www.youtube.com/watch?v=OUAEJpVnxw0&t=5s

 

Charakteristika:

 

Stavební dílky této sady jsou zároveň kompatibilní na sérii stavebnic s autíčky. Náročnost stavebnic Qbi roste s dětmi postupně, a to už od jejich nejútlejšího věku. Qbi je totiž nápaditá magnetická kreativní stavebnice s dráhou pro autíčka. Právě pro tuto kombinaci (tedy kombinaci magnetických stavebních kostek a závodní hry s autíčkem) se jedná o jedinečnou a také velice atraktivní hračku na trhu. Při hře s kostkami děti procvičují například prostorové vnímání, hračka rozvíjí kreativitu. Při stavbě dráhy pro autíčko, která musí správně navazovat, se hráči učí porozumět fyzikálním zákonitostem a při samotném vypuštění autíčka cvičí vizuomotorickou koordinaci. Qbi také dětem nabízí ucelený vzdělávací program prostřednictvím pracovních sešitů. V podobném duchu, jako plní jednu z úloh právě kontrastní karty, které jsou později i předlohou pro stavbu. Jedná se tedy o edukační šikovnou hračku, se kterou si nejen děti užijí mnoho zábavy.

 

Stávající uplatnění na trhu:

Po letošním ročníku celosvětového veletrhu s hračkami v Norimberku jsme s tchajwanským výrobcem navázali přátelskou spolupráci. Jako novinku za Obchod U Motýla-Šikovné hračky jsme začali sérii jeho ojedinělých magnetických stavebnic dovážet pro ČR a SK. Považujeme ji za oživení hračkářského trhu. Pomůcka vhodná například pro školní zařízení, pro děti v předškolním věku. Zároveň hračka podporuje společnou hru dospělých a dětí v rodinném kruhu. DMOC: 2.270,- Kč vč.  DPH

 

 

 

Číslo exponátu:      12

Vystavovatel: Roman Hampejs – Obchod U Motýla – Šikovné hračky     2B20

Qbi 112 Happy World Play

 

    

 

Popis exponátu:

Qbi 112 je kreativní magnetická stavebnice kompatibilní se všemi ostatními sadami Qbi. Toto balení je vhodné pro nejmenší, tedy pro děti již od 0 let. K devíti černobílým smyslovým bezpečným magnetickým kostkám, které se neodpuzují, je přibaleno také 10 oboustranných laminovaných kontrastních karet s jednoduchými motivy. Karty fungují jako předloha k prvním hrám. Kontrastní karty podporují správné optické vnímání dětí od jejich narození. Jejich postupné zapojení do hry s kostkami také podporuje základní motorické návyky. Velikost poutavě zpracovaného kartonového balení je cca 18 x 16,8 x 6 cm.

 

Charakteristika:

 

Stavební dílky této sady jsou zároveň kompatibilní na sérii stavebnic s autíčky. Náročnost stavebnic Qbi roste s dětmi postupně, a to už od jejich nejútlejšího věku. Qbi je totiž nápaditá magnetická kreativní stavebnice s dráhou pro autíčka. Právě pro tuto kombinaci (tedy kombinaci magnetických stavebních kostek a závodní hry s autíčkem) se jedná o jedinečnou a také velice atraktivní hračku na trhu. Při hře
s kostkami děti procvičují například prostorové vnímání, hračka rozvíjí kreativitu. Při stavbě dráhy pro autíčko, která musí správně navazovat, se hráči učí porozumět fyzikálním zákonitostem a při samotném vypuštění autíčka cvičí vizuomotorickou koordinaci. Qbi také dětem nabízí ucelený vzdělávací program prostřednictvím pracovních sešitů. V podobném duchu, jako plní jednu z úloh právě kontrastní karty, které jsou později i předlohou pro stavbu. Jedná se tedy o edukační šikovnou hračku, se kterou si nejen děti užijí mnoho zábavy.

 

Stávající uplatnění na trhu:

Po letošním ročníku celosvětového veletrhu s hračkami v Norimberku jsme s tchajwanským výrobcem navázali přátelskou spolupráci. Jako novinku za Obchod U Motýla-Šikovné hračky jsme začali sérii jeho ojedinělých magnetických stavebnic dovážet pro ČR a SK. Považujeme ji za oživení hračkářského trhu. Podporuje společnou hru dospělých a dětí v rodinném kruhu. DMOC: 2.270,- Kč vč.  DPH

 

 

 

Číslo exponátu:      13

Vystavovatel: BaaVi s.r.o.    2C08

Dřevěné mostky Balance Play

 

     

 

Popis exponátu:

Balanční mostky vyrábíme v Karlštejně z březové překližky. Certifikovány na nosnost 150 kg. Délka 1000 mm. Mostky jsou unikátní variabilní pohybovou hračkou. Vytvoříte z nich opičí dráhu, o více úrovních, prodejní pultík, lavičku, stolek na sensory play, díky unikátnímu polepu krajinu se silnicí a křižovatkami.

 

Charakteristika:

 

Balance Play jsou skvělou multifunkční pohybovou hračkou, vyrobenou tak, aby děti nejen bavila, ale i rozvíjela. Při hře trénují rovnováhu, koordinaci, fantazii, posilují svaly celého těla nebo trénují jemnou motoriku v případě, že mostky používají k sensory play nebo jako silnici pro svá autíčka.

 

Stávající uplatnění na trhu:

Jedná se o pohybovou hračku, kterou jsme začali vyrábět jako první na českém trhu. Aktuálně je již o ní takový zájem, že vyrábíme sériově. Cena s polepem je 1.590,- Kč.

 

 

 

Číslo exponátu:      14

Vystavovatel: BaaVi s.r.o.  2C08                                                                                         

Dřevěná abeceda nejen na cesty

 

    

 

Popis exponátu:

Naše abeceda obsahuje v balení 42 smrkových koleček (jako je počet písmen abecedy), o průměru 40mm, 3 aršíky s velkými (nebo s malými) písmeny abecedy a 40 učících karet s obrázkem a popisem obrázku.

 

Charakteristika:

 

Dřevěná abeceda je další z BaaVi hraček, které nejen baví, ale i rozvíjí. Děti trénují jemnou motoriku už tím, že si jednotlivá písmenka na dřevěná kolečka samy lepí. Následně trénují písmenka tím, že podle kartiček skládají slova z obrázku. Větší děti mohou skládat z písmen už slova dle své fantazie.

Vyrábí se v Karlštejně.

Stávající uplatnění na trhu:

O abecedu je velký zájem díky své nezničitelnosti. Cena s učícími kartami: 490,- Kč

 

 

 

Číslo exponátu:      15

Vystavovatel: Pexi, s.r.o  2D13                                                                                           

KOUZELNÝ ŠROUBOVÁK® - Sada v kufříku (Travel Set)

     

 

Popis exponátu:

Tvořivá šroubovací mozaika v kufříku, který rozložíte na pevnou pracovní desku s 64 otvory pro šrouby (39x27cm). Obsahuje šroubovák se zpětným chodem + 3 nástavce, 60 šroubů různých barev, sešit se vzorovými obrázky. Plasty jsou pevné, snadné na hygienické čištění. Věk od 3 let. Rozměry (zavřený):21x26,5x10 cm.

 

Charakteristika:

 

Rozvíjí motoriku a logické myšlení a všímavost. Šroubování rukou zlepšuje jemnou motoriku prstů. Skládání vzorů učí rozeznávání barev i základy počítání. Všechny díly uložíte do plastového kufříku a díky velkému uchu ho snadno přenášíte. Má zvuk skutečné vrtačky. Přepínač má funkce-tam, zpět, stop. Pohon zajišťují 3 AA baterie.

Stávající uplatnění na trhu:

Cena 899,- Kč. Dodání do 3dnů. Sériová výroba.

 

 

 

 

Číslo exponátu:      16

Vystavovatel: Magic Baby s.r.o.   2D14                                                                                                                                                    

CLIXO Mars Rovers - magnetická stavebnice 30 kusů

    

Popis exponátu:

Ve 4 barevných kombinací, která je inspirována origami a zároveň je to skvělá Montessori hračka. Tato stavebnice je založena na principu spojování různých tvarů a dílků pomocí magnetů k sobě.

https://youtu.be/8gQfd7dafH4 

Charakteristika:

Vysoce kvalitní, ekologické dílky. Vysoká flexibilita prvků. Lehké a kompaktní, ideální pro tvoření doma i na cestách. Bezplatný přístup na YouTube k dalším stavbám. Multisenzorický hrací systém umožňuje dětem rozvíjet prostorové vnímání, jemné motorické a smyslové dovednosti a podporuje výuku STEAM doma i ve třídě.

Stávající uplatnění na trhu:

Cena 999,- Kč, skladem. Sériová výroba.

 

 

 

Číslo exponátu:      17

Vystavovatel: Slezská harmonia spol. s.r.o.    5B11                                                                                                                           

Péřová zavinovačka s vyměnitelným povlakem ze 100% bavlny

     

Popis exponátu:

Pocit bezpečí, teplo a měkoučko je v prvních dnech a týdnech miminka to nejdůležitější. Zavinovačka děťátko obejme a zahřeje, a tak může klidně a spokojeně spinkat. Peří má tu vlastnost, že v zimě hřeje, v létě chladí, lze ji tedy používat celoročně. Dá se použít také jako podložka, přikrývka nebo polštář. Zákazník si může sám dle svých preferencí navolit vzor látky na povlak tak, aby ladila se zbytkem výbavičky. Naše péřová zavinovačka má rozměr 80 x 80 cm s prodlouženým rohem pro snazší zavinování děťátka. Materiál sypku je ze 100% bavlny. Výplň tvoří 75% drané husí peří a 25% prachové husí peří - cca 400g. Díky zipu je vyměnitelný povlak lehce snímatelný. Vyrobený ze 100% bavlny s certifikátem kvality OEKO-TEX 100 Standard.

Charakteristika:

 

Výrobek má multifunkční využití, v první řadě jako zavinovačka. Později, až dítě odroste jako podložka, přikrývka nebo polštář. Zákazník si může sám dle svých preferencí navolit vzor látky na povlak tak, aby ladila se zbytkem výbavičky. Zavinovačka děťátko obejme a zahřeje, a tak může klidně a spokojeně spinkat.

 

Stávající uplatnění na trhu:

Nejprodávanější výrobek. Cena 1780 Kč